1987 Yamaha T80 Townmate from United Kingdom - Comments

16th Feb 2012, 13:07

Hi,

Does anyone have any info on the blue metallic paint that Yamaha use on their Townmate T80... i.e. colour code, name, supplier etc. Any help greatly appreciated.

Thanks, Ray.

16th May 2012, 03:57

As far as I know the paint is "YAMAHA number 293"

This is a Towmmate forum that may be of use to you:

http://yamahatownmatet80.forumotion.co.uk/t108-my-townmate-reconstructionresuscitation

31st May 2012, 22:15

UPDATE: Today, I sold my T80 Townmate for 40 quid. I have now got a job closer to home, so I do not need to commute 115 miles a day! Over the last 5 years I have saved an absolute fortune! The bike is very worn out now, so I sold it!

5th Jun 2012, 17:30

That's amazing! That bike survived 5 years of high mileage.

I have started stripping a T50 just now; the engine is off to a friend to check out and rebuild. I am struggling at the moment with the swing arm pivot bolt being seized. My thoughts are to keep applying Plusgas/WD40 for a few days, then take it to someone with an airgun to try and dislodge it. Any other ideas?

Couldn't believe it when I found out that the pivot bolts were not available! Think I have located one in Germany though.

Does anyone know where to get the side panel decals and the 2 decals on the frame under the seat area?

Sorry for all the questions!

26th Aug 2012, 15:22

Can I attach an older side stand from a T80 on a newer T80? Can someone help me?

5th Dec 2012, 11:41

No, you cannot attach a side stand to the later Townmate as it fits onto the footrests. The earlier footrests had a bracket welded on to attach the side stand, but the later ones do not have the bracket.

14th Dec 2012, 16:45

If it had 4 gears, it was a T80 (the T50 only has 3). Maybe it had been fitted with a T50 exhaust; although these look the same as the T80, the T50 is restricted, & even on a T80 it will only do 30/35mph. The T80 should be good for 50mph flat out, & should cruise at 45mph.

28th Jan 2013, 11:11

Hammerite Smootrite Blue is a good match, & is available in spray cans & normal tins from most hardware shops.

18th Mar 2013, 16:49

I have got a very old Townmate, which just failed on rear indicators not being bright enough, together with the brake light not being effective quick enough. Any ideas on how to put this right? Very grateful for any advice.

17th Apr 2013, 12:13

Check the wiring connectors for bad contacts & that the earthing points are clean. Bulbs in indicators are 6v 10 watt, rear light/stop light is 6v 5/21 watt, check they are the correct type. Here is a link to the T80 wiring diagram http://www.servimg.com/image_preview.php?i=2&u=17776916

21st May 2013, 14:44

Your indicators not being bright enough is a bad earth. You could also take the bulbs out and rub them a little on a piece of emery. Your brake light, is operated from the front and rear brakes, you need to have them adjusted correctly to enable the light to come on as soon as you start to put pressure on the pedal or pull the front brake lever.

14th Apr 2014, 13:43

Got a 30 year old Townmate and still going strong. 87,000 on the original engine. I posted last on here in 2006, Thought I would just let everyone know it's still going strong and managed to find that rear wheel via eBay 8 years ago.

5th May 2014, 10:17

Has anyone got a Town Mate with a good frame for sale please?

I have a P Reg. I am looking for an old bike or a good frame to fit.

Contact; paul.jamesevansavdj@hotmail.co.uk

Cash waiting.

Add another comment

Note: A Comments RSS Feed is available.